Integratief therapeut

Marieke

Even voorstellen

Mijn naam is Marieke Schimmel, geboren in 1971, moeder van twee zoons. Ik ben warm, doortastend, humoristisch, professioneel en creatief. Sinds 2011 bied ik intergratieve psychotherapie aan. In 2016 ben ik afgestudeerd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie als jongeren en volwassenen therapeut. Ook heb ik de specialisatie Emdr-i gevolgd en ben ik lid van het EMDR-i Netwerk Nederland (ENN).

Ik ben nieuwsgierig naar wie jij bent en wat jou beweegt. In mijn aanpak ben ik erop gericht om jou in beweging te zetten om jezelf te ontdekken, om te voelen, om te groeien en van daaruit stappen te zetten. In dit proces begeleid ik je met warmte, aandacht en nieuwsgierigheid, soms confronterend maar bovenal in jouw tempo. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Wat is Integratieve Psychotherapie?

Integratieve psychotherapie beperkt zich niet tot één benadering, maar brengt inzichten en methoden uit verschillende psychotherapeutische disciplines bijeen, zodat een effectieve aanpak ontstaat.

Deze therapie ziet de mens als één geheel waarbij lichaam en geest een onlosmakelijke eenheid vormen. Er bestaat een nauwe samenwerking tussen je emoties, gedachten, gedrag, lichamelijke reacties en welbevinden. Je hebt zelf invloed op dit proces.

De therapie is oplossings- en doelgericht. Dat betekent dat we zowel werken aan het ontstane probleem als aan de manier om met dit probleem om te gaan of het op te lossen. Je zult merken dat je zelf de verandering maakt die jou gelukkiger laat zijn.

EMDR-i

EMDR-i is een veel gebruikte therapievorm, onder andere voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een traumatische ervaring. Eye Movement Desensitization and Reprocessing is een therapievorm die in 1989 is ontwikkeld door de Amerikaanse psychologe Shapiro en is sindsdien zeer succesvol gebleken.

Meer info EMDR-i

 

Wil jij weer grip op je leven krijgen?

Team YouPoint staat klaar voor je.

Neem contact op met YouPoint 

© 2024 YouPoint. All rights reserved